lørdag den 30. maj 2009

Et udemokratisk eliteprojekt?

Det er sgu da meget forståeligt, at så lille en del af befolningen vil gå til urnerne, når der skal stemmes til EP-valget d. 7. juni. Det er jo et komplet udemokratisk eliteprojekt, hvor magten ikke lægger ved de folkevalgte repræsentanter, men ved kommisionen, der består af fine folk i jakkesæt, hvis eneste mål er mere magt og profit på bekostning af arbejderne i hele verden. Det vil sige, at lige meget hvor stort det socialistiske flertal er i parlementet, så overrumbler kommisionen flertallet til hver en tid, da det udelukkende er dem, der kan komme med nye love.

Løsningen er ikke at gå ind i EU og hjælpe unionen mod en mere social retning, nej. Løsningen er en opløsning af unionen, så vi kan få demokratiet tilbage til folket!

Den holdning kommer meget vel i kambolage med mit medlemskab af SFU. Det er ikke nemt, at føre valgkamp for en repræsentant der ligger så langt væk fra mig politisk mht. EU.

3 kommentarer:

Karl-Frederik Reichhardt sagde ...

Jeg er uenig. Jeg mener at vi har brug for et sådan fœllesskab. Et eksempel kunne vœre klimaforandringerne, dem kan vi ikke sœtte en stopper for, uden et stort fœllesskab at g're det i. Man kan selvfæølgelig bare danne et klimafœllesskab, men det andet er nemmere.
At tro at EP bare kan nedlœgges det er lidt naivt. Det kan godt vœre at EP er pisse udemokratisk, men come on... Det skal sgu da laves om.

Og nej, du siger at det er forståeligt at kun en lille del af befolkningen g[r ned og stemmer på søndag. Nej, det er sgu ikke forståeligt, vi har i Danamrk valgt at vi skal vœre medlem af EP, så er man forpligtiged til at stemme. Det udemokratisk, ikke at gøre andet...

Når anyways, fed blog, og sådan... Du kan også tjekke min blog ud på - www.karlfr.blogspot.com

/Karl-Frederik, SFU

Søren Malthe Nielsen sagde ...

Mht. klimaforandringerne hvor du siger det er nødvendigt med et fællesskab af EU's kaliber, så er klimaforandringerne et alt for aktuelt problem til, at vi først skal overbevise højrefløjen om, at det kræver ambitiøse klimaaftaler. Dermed mener jeg det er helt nødvendigt ikke alene at bekæmpe klimaforandringer i EU Parlementet, men også danne konkrete klimafællesskaber, udelukkende for at bekæmpe Co2 udledningen, og det skal ske på et antikapitalistisk grundlag - og DET er (udover et helt nødvendigt grundlag) mere muligt end at indføre ambitiøse klimaaftaler i EU.

Det kan være nok så udemokratisk af folket ikke at stemme, men jeg tror efterhåden det er gået op for folk, at EU er dybt udemokratisk, og vi alligevel ikke har det store at skulle have sagt dernede. Man hører aldrig om hvordan det står til dernede, og det er kun gamle grå politikere, der har afsluttet deres storhedstid, der rejser derned (Med undtagelser selvfølgelig). Jeg synes også selv at det er sindsygt svært at følge med i hvordan det står til dernede.

Men jeg siger dog ikke at det er okay med en så lav stemmeprocent. Dog er det bare forståeligt, da EU og Bruxelles ligger så langt væk fra folks hverdag.

Tak Karl-Frederik og i lige måde. Det er også en nice blog du har fået stablet på benene!

Karl-Frederik Reichhardt sagde ...

@Udemokratisk: EU har en indflydelse, det kan man ikke komme uden om. Derfor må vi på venstrefløjen lave det om!