lørdag den 19. juni 2010

Props til antifascisterne derude!

Statens indre voldsmonopol (Politiet) angriber på ny den anti-racistiske bevægelse. To unge anti-racister er anholdt og tiltalt for »grov chikane« og sigtet efter straffelovens paragraf 264d (som omhandler ærekrænkelser) efter opsætning af anti-nazistiske plakater med billeder og navne på ledende medlemmer af den nazistiske hooliganforsamling White Pride. De afbilledet personer er højtstående medlemmer i den højreekstremistiske gruppe, der i en årrække har begået utallige overgreb på anti-fascister, udlændinge, flygtninge og homoseksuelle i Østjylland.
Jeg mener politiets hetz mod det legitime græsrodsarbejde – og specielt den antifascistiske bevægelse - er langt ude i skoven. Det anti-fascistiske arbejde er en legitim kamp, og plakaterne er et skridt på vejen mod et mangfoldigt Århus, uden nazister der spreder vold og had i gaderne. Politiet burde derimod lægge kræfterne i at bekæmpe nazisterne, i stedet for at angribe den antifascistiske bevægelse med næb og kløer. Jeg mener dermed at det ikke burde være den legitime antifa-bevægelse der burde stå for skud, men de mennesker der fra tid til anden står bag hatecrimes på mangfoldigheden – nazisterne!
Når politiet kriminaliserer plakaterne med billeder af nazister, er det ikke alene et angreb på bevægelsen, men også et angreb på og en skævvridning af ytringsfriheden. Mens venstrefløjsaktivister bliver sigtet og buret inde, får højrefløjens aktører og personligheder politibeskyttelse og props når de vælter sig i racistiske udtalelser og diskriminerende billeder.

Ingen kommentarer: